piatok 27. mája 2011

Bežecká motivácia trochu inak...

Včera som čítal nejaký odborný článok v ktorom autor radil behaniu chtivým ľuďom, ako sa mentálne pripraviť a motivovať na tréning.  Rady sa odvolávali na najmodernejšie vedecké práce v oblasti športovej psychológie a celé state boli prešpikovaný odbornými výrazmi, skratkami a analýzami. Pravdu povediac, moc som tomu nerozumel, ale inšpirovalo ma to natoľko, že som sa vrhol na vlastný výskum, výsledky ktorého chcem teraz neskromne odprezentovať.
Motivačná Metóda Lesného Pobehaja(MMLP)
Ortodoxný vyznávač MMLP by si mal zohnať klasické červené trenky, ktoré sa kedysi používali na telocviku.  Voľakedy sa dali celkom jednoducho ušiť zo Sovietskej zástavy (frajeri ich nosievali  aj s kosákom a kladivom na riti). Dnes sa dajú podobné zohnať u našich Vietnamských biznismenov za pár tvrdých Euri (začiatočníci môžu použiť akékoľvek oblečenie, a prejsť na trenky až neskôr). Potom stačí už iba nájsť voľne pasúce sa stádo mladých býkov a tréning môže začať. Tu je praktická ukážka akoby to malo vyzerať: 
Príklad skupinového tréningu MMLP
Absolútne najväčšia sila MMLP je v tom, že je podporená doslova storočiami práce v teréne. Odkedy je človek človekom, vždy musel pred niečim, alebo niekym utekať. Pred zúrivým zvieraťom, nepriateľským kmeňom, alebo divokou svokrou. Je to jednoducho náš osud. Jedným dychom treba ale dodať, že MMLP má aj zopár nevýhod. Za prvé, v dnešnej dobej je už trochu obtiažnejšie zohnať spomínané stádo mladých býkov. Väčšinu z nich totiž buď nahradili fialové kravy, alebo ich zožrali  štamgasti niektorého „stejkhauzu“. Druhá nevýhoda spočíva v tom, že nám, odborníkom na motiváciu postupne ubúdajú klienti...

MMLP sa dá samozrejme modifikovať podľa regiónu v ktorom sa adept momentálne nachádza. Ukážky z praxe:

Africká modifikácia MMLP
Na záver by som už asi iba rád poďakoval hlavnému sponzorovi tohto dôležitého výskumu, ktorým bolo Rulandské Modré, ročník 2009. V prípade potreby vypracovania osobitného motivačného plánu, som samozrejme pripravený poskytnúť ďalšie drahocenné rady.  Už teraz prajem  všetkým adeptom veľa a veľa šťastia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára